Laboratóriumunk

A WESSLING Hungary Kft. egy akkreditált, független laboratórium, amely egy nemzetközi hálózat tagjaként immár több mint 25 éve, 1992 óta végez akkreditált kémiai- és mikrobiológiai vizsgálatokat Magyarországon. Három nagy területen tevékenykedünk: környezeti (víz, talaj, levegő, hulladék, stb.), élelmiszer- (takarmány, étrend-kiegészítők) és gyógyszervizsgálatokat végzünk.

Emellett számos más, a fentiekhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtunk: GMO tartalmat vizsgálunk, foglalkozunk gyógyszer-felszabadítással (batch release), gyógynövény- és mézvizsgálattal, kiadunk pálinkavédjegyet, üzemi, telephelyi felméréseket végzünk, foglalkozunk az épületek azbesztfelmérésével.

Laboratóriumaink helyszíne a WESSLING Tudásközpont, egy modern, a 21. század kívánalmainak mindenben megfelelő akkreditált laboratórium és kutatóintézet Újpest szívében, ahol közel 300-an dolgoznak.

Megrendeléseink, partnereink számát tekintve a legnagyobb, piacvezető laborok és szaktanácsadók közé tartozunk, fő erényünk a gyorsaság, megbízható vizsgálati módszereink, technikai felszereltségünk, munkatársaink szakértelme és tapasztalata.

Elkötelezettek vagyunk a tudomány támogatásában. A WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. (WIREC) laboratóriumában komoly kutatások folynak, széleskörű CSR-tevékenységünk főbb elemei közé tartoznak többek között egy egyetemi laboratórium fenntartása (EKOL), középiskolai kémiaverseny működtetése (Laborkaland), egy tudományos szaklap kiadása (Élelmiszervizsgálati Közlemények), ismeretterjesztő honlap szerkesztése (Laboratorium.hu), tudományos versenyek támogatása, ingyenes termékvizsgálatok (Magyarország Cukormentes Tortája).

A WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. indította el a Parányi Plasztiktalány projektet is, amelynek célja, hogy összegyűjtse a mikroműanyagokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint hogy a felszíni vizeken elvégzett mérések alapján felhívja a figyelmet erre az egyre sürgetőbb, új környezetvédelmi és élelmiszer-biztonsági kockázatra.