Laboratóriumunk

Az Eurofins Analytical Services Hungary egy akkreditált, független laboratórium, amely egy nemzetközi hálózat tagjaként immár 30 éve végez akkreditált kémiai- és mikrobiológiai vizsgálatokat Magyarországon. Három nagy területen tevékenykedünk: környezeti (víz, talaj, levegő, hulladék, stb.), élelmiszer- (takarmány, étrend-kiegészítők) és gyógyszervizsgálatokat végzünk.

Emellett számos más, a fentiekhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtunk: GMO tartalmat vizsgálunk, foglalkozunk gyógyszer-felszabadítással (batch release), gyógynövény- és mézvizsgálattal, üzemi, telephelyi felméréseket végzünk, foglalkozunk az épületek azbesztfelmérésével.

Laboratóriumaink helyszíne az Eurofins Tudásközpont, egy modern, a 21. század kívánalmainak mindenben megfelelő akkreditált laboratórium Újpest szívében, ahol közel 300-an dolgoznak.

Megrendeléseink, partnereink számát tekintve a legnagyobb, piacvezető laborok és szaktanácsadók közé tartozunk, fő erényünk a gyorsaság, megbízható vizsgálati módszereink, technikai felszereltségünk, munkatársaink szakértelme és tapasztalata.

Elkötelezettek vagyunk a tudomány támogatásában. Széleskörű CSR-tevékenységünk főbb elemei közé tartoznak többek között egyetemekkel való együttműködések, középiskolai kémiaverseny működtetése (Laborkaland), egy tudományos szaklap kiadása (Élelmiszervizsgálati Közlemények), ismeretterjesztő honlap szerkesztése (Laboratorium.hu), tudományos versenyek támogatása, ingyenes termékvizsgálatok (Magyarország Cukormentes Tortája).

A Parányi Plasztiktalány projektet célja, hogy összegyűjtse a mikroműanyagokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint hogy a felszíni vizeken elvégzett mérések alapján felhívja a figyelmet erre az egyre sürgetőbb, új környezetvédelmi és élelmiszer-biztonsági kockázatra.